Logistiklösningar

Vi kan erbjuda framtidens logistiklösningar!

Olssons Åkeri i Skövde är företaget som kan erbjuda sina kunder framtidens logistiklösningar. Detta genom att vi inte enbart är ett transportföretag, utan kan även erbjuda lagerlogistik, tullager, kompletterat med en större kombiterminal. Vårt strategiska läge, på Skövde Logistics Center, i anslutning till väg 49 och E20 genom Skaraborg, gör att vi kan nå större delen av Sveriges befolkning inom ett fåtal timmar. Att sedan vår kombiterminal, Mariesjöterminalen, ligger i anslutning till Västra Stambanan är ingen nackdel. Detta gör att vi på järnväg kan nå Göteborg inom en timme och Stockholm inom 2 timmar. Så mycket bättre kan det inte bli.

Vi förfogar över en av Sveriges modernaste fordonsflottor, som dagligen trafikerar stora delar av mellersta och södra Sverige. Detta i kombination med en mycket välutbildad och kunnig personal, får vi långa relationer med våra uppdragsgivare. En supermodern fordonsflotta ger också minskade driftstopp, vilket också uppskattas av våra uppdragsgivare. Dessutom mindre påverkan på miljön.

– Ansvaret för miljön har funnits länge i företaget, liksom fokus på kvalitet, säger Mathias Olsson, fjärde generationen Olsson, som sedan 2016 tagit över VD-rollen i Olssonsbolagen, och som skall lotsa företaget in i framtiden. Han vill hitta ännu bättre kundspecifika lösningar både för lager och transporter. Går det att optimera våra transporter ännu mer? Den typen av frågor kommer vi alltid att jobba med, för att Ni som kund skall bli nöjda. Företaget har funnits sedan 1929 och kommer under 2019 att ha 90-årsjubileum. Ända sedan starten 1929 har Volvo varit och är fortfarande största uppdragsgivaren. Där kan man tala om visat förtroende! Andra stora uppdragsgivare idag, är SCA, LGT Logistics, Borgunda Bygghandel med flera.